Vida, to jste první kdo tady na sebe "prásknul" že si změnil jméno....... Maminky kamarádka jménem Monika si prý vždycky jako dítě přála jméno jako Boženka nebo Anežka, no a pak emigrovala právě do Rakouska a jak byla s Monikou spokojená
Jméno pro dceru jsme vybírali poměrně pečlivě, systémem škrtů, dohadů, ladění s příjmením, s datem v kalendáři nekolidujícím s narozeninami
Jméno pro syna bylo tak nějak jasné - jedna manželova sázka z mládí se svým nejlepším kamarádem (svědek na svatbě) - že když budou mít syny, pojmenují je po sobě křížem - tedy kamarád Filip že bude mít malého Davida a my malého Filipa. Já žádné "lepší" jméno v záloze neměla, přišlo mi to docela vtipné.... akorát teď pár týdnů před porodem jsem tak nějak s překvapením zjistila, že prcek bude mít asi nejspíš narozeniny a svátek v jednom týdnu, záleží jak rychle se mu bude chtít na svět, každopádně ne víc než v rozmezí měsíce..... takže trochu smůla, ale zas už jsme to tak nějak v rodině oznámili a hlavně dcera chce brášku Filipa - čili jméno zůstane (jinak pořád navrhuje Zuzanku a to jí marně vysvětlujeme že se to na brášku moc nehodí
)