my jsme vybírali jinak. pro mnohé možná dost sobecky, ale prostě to tak bylo a spokojenost je na všech stranách
já jsem prostě napsala na papír jména, která se mi líbila v pořadí, které mi vyhovovalo a manželovi jsem prostě dala vybrat s tím, že jiná než uvedená jména nepřipadají v úvahu a že ať se nejprve opravdu zapřemýšlí nad těmi prvními
))
(u nás v rodině, trošku nadneseně samozřejmě ;-), o jménech hlavně vždycky rozhodovaly ženský a tak jsem na tom nemínila nic měnit
)
doslova to bylo ale trošičku jinak, abych pravdu řekla: na prvním místě jsem měla napsaného Vincenta a druhého Jáchyma a pak Tim, Ben a dál už ani nevím. U holek Johana a druhá Leila a pak Žaneta a Kamila a dál už taky nevím... No a manželovi se první varianty straaašlivě moc nelíbily, jak tvrdil a ty druhý prý by šly. jenže já pořád trvala na prvních a basta! no a nakonec byl rád, že jsem povolila a "shodli" jsme se na těch druhých variantách
a nakonec máme Jáchyma
jo a ještě jsem kvůli ráčkování vyřadila jména s "r" (prostě jsem kvůli sestřence, která má s ráčkováním problémy nechtěla riskovat
) a taky bohužel má oblíbená jména se "š" se nekonala, protože máme "š" v příjmení a dohromady to vždycky znělo moc šišlavě :-(. ale v kurzu byl Matyáš (má ho sestra
) a Tobiáš a Jonáš a František a Eliáš...
plus automaticky jsem vyřadila jména v rodině. nesnáším pořád vysvětlovat když zavolám na neteř jesli náhodou nevolám na svou sestru, její matku... :-(