| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Mezi námi děvčaty…

No hurááá! :-)

Ne že bych tady tedy nečetla i jiné příspěvky, se kterými se mohu ztotožnit (třeba výjimečně Mystik)... už jsem to psala výše, ale musím souhlasit s těmi, kteří v autorčině chování vidí styl komunikace (a příjemný), nikoliv prvoplánovou manipulaci s tupcem. Co je manipulativního na to, že se člověk klidně i v 50 naučí v klidu novým věcem ? Mě přijde naopak smutnější stav, kdy se zakonzervuju na své domnělé dosažené dospělosti (nic mě už neuč, jsem hotový člověk) - dle mě spíš zabedněnosti. Já jsem si teda "hotového" člověka nevzala, ani on si nevzal "hotovou" ženu. Nějak jsem "hotově" neměla zmáknutou péči o dítě, výchovu, domácnost atd. Dokonce jsem chodila i do kurzů (předporodních, nikoliv péče o domácnost:-) Stále se něco učím. Čtu, pozoruju, studuju, dělám. Manžel to samé. Přece ho nepošlu do kurzu vytírání podlahy, pokud to neumí. Ukážu, vysvětlím, poděkuju a je to. Někdo se navíc usměje, zaflirtuje (tleskám! Upřímně, já už to snad ani neumím :-). Je to UČENÍ a to potřebujeme všichni a celý život. Je troufalé od 30-ti letého člověka blábolit cosi o tom, že je "hotový člověk". Vás matky učily leštit podlahu? Mě ne. Vařit? Mě ne. Pečovat o dítě? Mě ne. Něco jsem se naučila sama, něco od jiných. Vařit od manžela. Chválí mě, děkuje a nikdo z nás nemá pocit, že žije s tupcem. Nejsem hotová, i když jsem překročila třicítku.

Mě naopak přijde, že spousta pisatelek má jakýsi vnitřní dojem, že žije s tupcem, protože buď nemusí dělat nic, nebo s ním mluví jako s dítětem (krátké věty, požadavky, bez cukrbliků - tak mluvím se svými synky... aby to pochopili:-). Ale říkají tomu rovnoprávnost.
Nechci to kritizovat. Je to jen jiný úhel pohledu a každý žijeme, jak umíme. Jen co někdo vidí jako slušnost, druhý jako manipulaci. Co jeden jako rovnoprávnost hotových lidí, druhý jako lenost učit se novým věcem. Nic není lepší či horší. Důležité jsou výsledky a autorka působí zdaleka nejspokojeněji ze všech - rozhodně spokojeněji než její opozice :-)

Hezký den všem, myšleno upřímně. Svítí sluníčko, asi dnes zkusím i nějaký cukrblik

~s~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.