| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Mezi námi děvčaty…

pro kterou je charakteristické zaměňování slov, nebo úplné vynechávání slov, vět i celých odstavců?

1. Věta "Muži jsou VĚTŠINOU sobci." má trošku jiný význam, než "VŠICHNI muži..." Já jsem sice použila výraz VESMĚS, ale domnívala jsem se dosud, že má blíže ke slůvku většinou. Nyní jsem tedy poučena VESMĚS=VŠICHNI.

2. Pro ty, které potřebují všechno taky říct na rovinu: Co vám říká věta "mě ani nenapadlo, že bych po něm nějakou pomoc v domácnosti mohla požadovat, tak nějak se to seběhlo samo od sebe"? Já myslela, že to dostatečně řekne něco ve smyslu: "Nic jsem nechtěla, ale přesto mám všechno, o čem mnoho žen sní."

3. Napsala jsem SEBĚHLO SE TO SAMO OD SEBE. Pro mnohé ze čtenářek se to zřejmě rovná větě ZÁMĚRNĚ JSEM MANIPULOVALA, ABYCH DOSÁHLA SVÉHO.

Mě bylo trošku líto těch, které si u článku "Čas pro rodinu" stěžují, jak to mají těžké a zamyslela jsem se taky nad tím, jak je možné, že zrovna jám mám chlapa, který by mi snesl modré z nebe, aniž bych ho musela žádat. Trošku jsem si tedy zrekapitulovala dosavadní soužití.
Nikde jsem nenapsala, že "POTŘEBUJETE UMÝT NÁDOBÍ, TAK ZAKRUŤTE ZADKEM A JE TO!" Tak to totiž skutečně nefunguje. Ano to je manipulace.

Ta historka "Jak naučit muže vytřít podlahu" je víceméně dílem fantazie. Skutečně si po 7 letech nepamatuju, jak to doopravdy bylo. Vím jen, že jsem o jeho schopnostech k vykonávání domácích prací neměla valné mínění, takže jsem od něj nic složitého nepožadovala ani neočekávala. Možná mi poprvé pověsil nebo sebral prádlo, možná uvařil kafe - to já už fakt nevím. A ten svit v očích nepatřil k úkonu vytírání, ale k předchozímu povídání a flirtování (mimochodem, má ho tam v podobných situacích dodnes). Věta "ještě musím to a to", manželovi prostě v některých chvílích říká: "Už na to skočíme." a aby to bylo dřív, tak se sám trošičku přičiní.
A celkově jsem se zamyslela nad tím, jak se k sobě navzájem chováme. Protože to, co jsem popsala, já dělám zcela mechanicky, aniž bych tím sledovala nějaký cíl. Mým cílem nebylo naučit manžela domácím pracem - to je jen vedlejší produkt. Já jsem vždycky jen chtěla, abychom byli spolu.
A když to fungovalo u nás, mohlo by třebas i někde jinde - když nezabírají prosby ani hrozby. Pro dys- dodávám: NE VŽDYCKY A NE VŠUDE!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.