Honzo,
předpokládám,že dospělí chlap je schopen samostatného fungování a,že není potřeba ho vodit za ručičku.I můj hodně zaměstnaný manžel ví kolik práce je kolem domácnosti. Máme to rozdělené,tak,že on se stará o to,abychom se měli dobře po finanční stránce a já se starám o to,aby fungovala domácnost. Ano už dokonce jezdím i s autem do servisu a na technickou. Můj muž neumí třeba uvařit omáčku,ale čínu nebo steak umí taky a je velmi příjemné,když jednou uvaří on pro mě. Samozřejmně,že mu poděkuju stejně jako on mě za dobrý oběd. Já si ho vážím pro to,jak se o nás stará a on oceňuje mojí práci kolem rodiny.
Tahle diskuse mi připomněla mého nyní 10-ti letého syna. Předloni byl na sportovním soustředění a volal mi,že musel po obědě mýt nádobí. Ó ta hrůza on chlap musel mít nádobí. Že prý je to ženská práce. Hned po telefonu to ode mě dostal z první ruky,aby si on pán tvorstva nemyslel,že nějaká "jenom ženská" je povinna po něm mýt horu nádobí a prát jeho spodky. Já mu dám,že nebude schopen se o sebe postarat a bude se chtít nechat obskakovat. To má chlapec smůlošku to si vybral špatnou maminku.
To,že mu za něco poděkuju mě neuráží a jeho taky ne. Často přemýšlím čím bych mu udělala radost. Stačí maličkost třeba čokoládka nebo přinesená kniha z knihovny,potlapkané nohy nebo masáž a hned je jasné,že tomu druhému na nás záleží.A někoho ve 40 předělávat je fakt dost velká blbost.