Ráchel, definici emancipace a feminismu kopírovat nebudu. Proč taky. Každá ji známe, že jo.
Nežiju v Americe jako ty. Moc tomu nerozumím, že tys díky tomu vystudovala. V dějinách feminismu jsem se dočetla, že už na přelomu 50.a 60-let nastoupil feminismus s velkou razancí v Americe a v Evropě a v 80.letech se na předních amerických univerzitách zabydlel tzv.akedemický feminismus.
Tady můžu studovat at jsem nebo nejsem zastáncem feminismu. Mně osobně by to nic nepřineslo. 1/studovala jsem 2/do politiky se nederu 3/ plat bude mít vždycky vyšší MM atd. Nechci se do toho zamotávat.
Jsem ráda, že na tom "nestojím". Problém vidím v okamžiku, když ženy popírají fakt, že byly stvořeny jako "pomocnice" mužů a ne jako jeho soupeřky. Kdo chce "soutěžit" se svým manželem, ať to má. Každému co jeho jest. Já mám na paměti, že se ženy mají podřizovat mužům. /není zde řeč o domácím násilí/ Stejně tak si v roli pastora nebo biskupa neumím představit ženu a měla bych s takovou autoritou problém.
Nevím proč, ale zrovna jsem si vzpomněla na Pravou blondýnu a její spolužačku /jméno si nepamatuju/, která věčně bojovala za rovnoprávnost žen a pak se dostala do situace, kdy "mužský element" viděla ve všem a začalo ji vadit, že SEMEstr je semestr a ne VAJEstr