| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jsem z jiného světa?

Radko,
tak se nečerti :o) Pokud sis články a diskuse přečetla pozorně, musela jsi zjistit, že to, co vadí, je např. osahávání dětí cizím člověkem bez dovolení (což, jak jsi psala, neděláš) a pak hlavně vyloženě agresivní chování od slovního napadání (od častování dítek přízvisky parchant a podobně, přes fundované předpovědi jejich budoucí debility až po perly typu "zůstaň s děckem doma, ať neobtěžuješ slušný lidi" apod.) po fyzické inzultace (úder holí do těhotného břicha, přejetí nákupním vozíkem...). Takto hulvátsky se někteří lidé bohužel chovají. A to je špatně, a to musíš uznat sama. Ty ani Tvoje maminka se takto nechováte. A to je v pořádku.

Problém vůbec není v důchodovém věku. Problém je v tom, že někteří lidé se chovají agresivně (slovně či fyzicky...). A to v jakémkoli věku. A agresivitu, tu bychom tolerovat a omlouvat (ať už čímkoli) neměli. Ta je prostě špatná. Nepřestane být špatná ani v momentě, kdy je agresorem někdo, "kdo je už starý" nebo "kdo to má v životě těžký", nepřestane být špatná ani tehdy, když se stane někomu jinýmu a mne tím pádem nepálí.

Tak to zkrátka je. Někteří lidé mají špatný zážitek vyvolaný nepřístojným chováním někoho cizího, a tito lidé to také v sobě musí zpracovat. A když tu někdo napíše, že "svět je přece fajn, protože mně se nikdy nic takovýho nestalo" nebo "tím, že popíšeš, jak Tě důchodce přetáhl holí, vyjadřuješ svoji neúctu ke stáří a asociálnost a shoř si v pekle nevděčníku jeden", tím dotyčnému, ani těm důchodcům, opravdu nepomůže.

Já bych třeba ocenila, kdyby mi někdo napsal návod, jak zareagovat v podobných krizových situacích :o) (rady typu "křivdy polykej" neberu, já se nechci zalknout) Chtěla bych mít v záloze vtipnou odpověď na některé nepříjemné až zraňující invektivy. Protože já nejsem splachovací a mnohé zle myšlené řeči se mne prostě dotknou. Ale taky jsem zažila párkrát situaci (ano, v MHD), kdy došlo k nějakému takovému střetu a někdo z okolostojících byl natolik duchaplný a na výši, že to okomentoval hláškou, po které půlka autobusu lehla smíchy, nepříjemný zážitek se změnil na příjemný a nikdo z busu nevystoupil dotčen. To bych chtěla umět :o)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.