Nedávno jsem absolvovala s dcerou vyšetření na nosním v místní nemocnici. Šli jsme tam na doporučení našeho pediatra z důvodu, že Haničce se občas spustí krev z nosu, většinou v noci a dosti nepravidelně.
Domnívala jsem se, že má nějakou cévku v nose, která jí praská a způosobuje to nepravidelné krvácení.
Nic takového se nepotvrdilo, lékař mi řekl, že nos je v pořádku, ale ať ještě přijdeme na speciální vyšetření jakýmsi přístrojem.
Příště dostala dcera do nosu vatičku s nějakým anestetikem a po půl hodině čekání byla vyšetřena. Bránila se, držela jsem ji já, sestra i doktor, ale bylo to v rámci mezí. Neměla jsem pocit, že dceru trápíme.
Po skončení vyšetření mi lékař řekl, že nosní mandle narozdíl od minule již není zvětšená, jen trochu zduřelá a že to pravděpodobně bude příčinou našich potíží - opakovaných rým!
Marně jsem mu vysvětlovala, že jsme přišli pro opakované krvácení Haničky z nosu, nadále si vedl svou, že pokud budou i rýmy nadále trvat a opakovat se (rýmu měla Hanička naposledy snad před rokem a půl, rozhodně žádnými opakovanými rýmami netrpí), že máme přijít a že haničce nosní mandli vyndají.
S tímto závěrem jsem vůbec s Hankou na nosní nemusela chodit, beztak jsem se nedozvěděla, proč jí opakovaně teče krev z nosu. Ať žijou doktoři!
Předchozí