Vojtova metoda zřejmě skutečně funguje, ale je problém najít rehab. sestru která ji skutečně umí. U mého syna byla diagnostikována hypotonie ve věku jednoho roku (do té doby mi dětská lékařka tvrdila je jeho opožděný vývoj nemusí nic znamenat a že s tím nebudeme nic dělat)a začali jsme chodit na vojtovu metodu. Cvičila jsem ji opravdu poctivě, dle doporučení naší rehab. sestry, nevím už kolikrát denně. Syn plakal, byla jsem z toho psychicky na dně a bohužel v synově vývoji nedocházelo k vůbec žádnému pokroku. Prosila jsem ji aby jsme zkusili jiné cvičení, což ona kategoricky odmítla (švagrová měla obdobný problém a tchýně s ní cvičila něco úplně jiného). Po šesti měsících cvičení vojtovi metody byl syn na stejném stupni vývoje - cvičení nemělo žádný efekt a já jsem se doslechla o rehab. lékařce která je odpůrce vojtovi metody. Okamžitě jsme k ní začali chodit a k mému překvapení nám doporučila cviky které tchýně před 20-ti lety používala na švagrovou. Cvičení bylo bez pláče a časově mnohem méně náročné než vojtovka. A výsledek? Syn za dva měsíce začal chodit (v 19-ti měsících)! S odstupem několika let jsem se ze třech zdrojů dozvěděla že ta reh. sestra která s námi cvičila vojtu tu metodu vpodstatě vůbec neumí. Co k tomu dodat?
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.