To, co jsi napsala, na mne přesně působí opačně. Ty jsi na ty "drobnosti", jak píšeš, nepříjemnosti v porodnici, nezapomněla... Pořád je máš v sobě. A snažíš se je utlouct tím, že vlastně máš zdravé děťátko, tak co bys mohla chtít víc! Je mi to moc líto, co jsi zažila, jenže bohužel i tady nezbývá než smutně konstatovat omílanou větu domarodek - doma by se ti tohle nejspíš nestalo. Vážně. Porodní bába byla na dovolené, to je samozřejmě smůla a škoda, a kdyby bylo porodních bab více, tak by jí mohla jiná zastoupit. Leč - bohužel - je jich jako šafránu.
Pokud by na dovolené nebyla a přijela by k tobě domů, pravděpodobně by nastala některá z těchto situací:
var.1 Zkontrolovala by tě, prohlédla, posoudila, ty bys jí v klidu řekla, jak se cítíš, jestli je ti doma dobře a na základě toho by padlo doporučení jet či nejet do porodnice. Pokud bys do porodnice chtěla jet, nebránila by ti, pokud bys nechtěla, ale jí by se něco nezdálo, doporučila by odjet. A tam by byla s tebou, podporovala by tě, a třeba bys úplně v pohodě porodila.
var.2 Zkontrolovala by tě, prohlédla atd., tobě by bylo doma dobře, ale pak už by se ti zdálo, že to nějak nezvládáš, že potřebuješ jistotu porodnice, tlumení bolesti, epidurál, co já vím, co ještě, anebo by PA rozpoznala, že se něco neděje tak, jak má, a zase by se jelo do porodnice.
var.3 Zkontrolovala by tě, prohlédla atd., tobě by bylo doma dobře, a v klidu bys porodila.
Uvědom si, kam ses v průběhu porodu dostala. Někam, kam jsi nechtěla, na cos nebyla připravená, zaskočilo tě to. Na tohle všechno tělo reaguje. 10h v cizím prostředí bez manžela a jiné spřízněné osoby - to je hodně silný vliv. Věř mi. A příště přemýšlej hlavně ty, jestli jsi byla na porod doma dobře připravená. Úvod zněl dobře, ale druhá část - tu jsi poněkud podcenila.
Předchozí