Suprově napsané a moc gratuluju ke zdravému chlapečku.
Já jsem také lékařka a taky jsem nedávno rodila. Jsem zdravá a těhotenství bylo naprosto v pořádku, podstoupila jsem doporučené genetické testy a brzy odešla na rizikové těhotenství (z důvodů přítomnosti chemoterapeutik a radia. záření na mém pracovišti), jinak jsme oba byli OK ( já a to malé). Rodit doma mě celou dobu těhotenství ani ve snu nenapadlo, přiznávám.. zážitky medičky z porodních sálů mi přišly příšerné, jenže právě ty všechny komplikace, které mohou nastat a které jsem se na státnice musela naučit.....
Rodila jsem v "malé" nemocnici ( ne ve fakultce), porod probíhal naštěstí bez komplikací, byl docela rychlý ( naštěstí pro mě), s přiměřenou dávkou soukromí. Porodila jsem zdravého chlapečka, který se měl a má čile k světu.
No vlastně tím chci říct, že rodit v nemocnici mě žádnou psychickou újmu nezpůsobilo, a pokud by se přece jenom vyskytla nějaká ta moucha, třebaže mi někdo něco ne zrovna taktního řekl, nebo na sále byly žákyňky, tak by mi to stejně v tu chvíli bylo úplně jedno a nejdůležitější je přece výsledek... zdravé miminko.
Takže taky moc apeluju, pořádně zvažte všechna pro a proti pro porod doma či v nemocnici a držím palce ke zdravým miminkům.
Předchozí