| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Pohled zdravotnice: jak jsem nerodila doma

Ani jeden porod nebyl nakonec přirozený a oběma mým dětem šlo z ničeho nic o život. Samozřejmě jsem svolila k operaci - byla to jediná šance, jak je dostat na svět živé. Ale ta šance rozhodně nebyla stoprocentní! Medikace i operace mají svá rizika (nevím, jestli větší, než domácí porod s porodní bábou). Takže jsem ráda, že jsem to rozchodila já i děti. Nehledě na počet a snahu přítomného personálu - prostě nemocnice není Pán Bůh. Děti i matky tam občas zemřou a né proto, že by je "zavraždila" neschopnost personálu. A domarodkám - ano, nenechat se stresovat a zbytečně užívat léky, to je skvělé (taky si neberu prášek, když mi nic není, nechci mít vedlejší účinky). Nicméně se stane, že máte fakt problém a radši risknete vedlejší účinky... Ale to snad nemusím říkat.
Mám jen nepatrnou povědomost o historické demografii a trochu kvalifikovaným odhadem (dnes medicína lépe zvládá infekce a krvácení) soudím, že pravdu mají ty porodnice s nízkým počtem zákroků (císařské řezy kolem 10 procent, nástřihy a vyvolávání asi ještě méně), a ostatní jsou buď specializovaná pracoviště, kde je větší podíl opravdu nemocných pacientek, nebo hůř, rádi tam řežou a dávají infuze, protože nevěří přirozeným procesům.
Už by ke mě domů asi žádná porodní bába nešla, ale do vlídné porodnice bych se ještě ráda podívala.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.