Anno,
nevím, kolik světových jazyků ovládáš,ale já bych si přála umět mluvit cizinčinnou mateřštinou aspoň ťak jako ona česky.
DÁMY,
co kdybyste se už konečně zamyslely na tím, proč se ty naše miminka TAK ČASTO dostávají do AKUTNÍCH SITUACÍ?
Je ale jednodušší odevzdat svůj porod do rukou systému a pak se utěšovat, že ať byl porod jakýkoliv, hlavně že mám zdravé dítě ( které musí jen cvičit Vojtovku, nebo bude jen hyperaktivní..)))?
I při mém porodu, došlo na akutní situaci, která si vyžádala zákrok, zákrok, kde se zachraňuje zdraví dítěte na úkor zdraví matky....
Já se ale začala ptát, proč se porod takto zkomplikoval..když jsem přicházela rodit jako zdravá žena se zdravým dítětem v břiše?Dnes už to vím, hlavně díky rutinním lékařským zákrokům.Stačí prostudovat lékařskou knihovnu Cochrane, WHO a ostatní...
Například jen první rutinní zákrok, který vám bude v porodnici proveden, nejspíš bez oznámení, bude dirupce vaku blan - píchnutí vody - co o ní říká Cochran? Pro ty, co nehovoří jako cizinka výborně anglicky ani něměcky, ve zkratce uvádím:
Dirupce se jednoznačně nedoporucuje nejen jako standardní zakrok, ani jako pokus zkrátit prodlouzeny porod. Kvuli zvysenému riziku tisni plodu a neefektivity!
Zeptejte se svého porodníka, zda se řídí výzkumem. A pokud Vám odpoví ne, tak se ptejte, čím se řídí, protože medicína ( do ní spadá i porodnictví ) je věda založená na výzkumu!
Proč došlo u autorky k akutní sekci, už bylo v předchozích příspěvcích rozebráno, zdaleka ne kvůli jejímu psychickému diskofortu.
DÁMY,
trochu se zamyslete nad Váším hanění domácích porodů. Dřív rodily doma všechny ženy, bez ohledu na jejich zdravotní stav a stav a donošenot dítěte, nepodlehály těhotnským prohlídkám-potíže typu vcestná placenta nebyly předem odhaleny, neexistovala možnost přejezdu do porodnice, rodily často jen s ženou, která měla "povědomí o porodech" nikoliv se specielně "vycvičenou" porodní asistentkou jako dnes. Často i hrozivých nehigienických podmínkách. To přece nemůžete srovnávat s dnešími "domaporody" v západní Evropě?
Více víry ve vlastní tělo, více sebedůvěry používat vlastní mozek a internet ke čtení a myšlení a méně slepé víry k našim postkomunistickým lékařům, kteří se nezmůžou často na nic jiného než na výhružky o nebezpečnosti porodu, výmysly o sanitkách, co stojí před domy domarodiček v Nizozemí a tvrzení, že nástřih vás chrání před inkontinencí ve stáří ( pro nečtoucí výzkum poznámka, že nástřih zvyšuje riziko močové inkontinence a bohužel i té anální, protože je daleko větší pravděpodobnost poranění análního svěrače - nastřižený sval se prostě trhá dál...,- když jste nastřihnutá, než když nejste)
Předchozí