| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Pohled zdravotnice: jak jsem nerodila doma

Deniso,

Je jedna vec, kterou nerozumim. Predpokladam, ze umis anglicky alespon pasivne dost, abys si podivala, jak s temi domacimi porodami je, treba i v USA, kde pusobis ci pusobila jsi, a jestli opravdu je to vetsi hazard se zivotem nez planovany porod zdrave zeny v porodnici.

Pokud jde o tu hypoxii z jakychkoliv duvodu: telo, ktere neni ovlivneno lekami a jinymi intervenciemi pro urychleni porodu, nerodi dite, kteremu stahy nedelaji dobre. Naprosta vetsina prevozu domarodicek do nemocnice se kona kvuli ustupu delozni cinnosti, coz je signal problemu.

Kdyz jsem podepisovala prohlaseni o rizicich domaporodu, mi nikdo nelhal, ze takove situace jako prolaps pupecniku, predcasne odlouceni placenty, nadechnuti zkazene plodovky miminkem ci prasknuti delohy nemohou se stat a ze pak nebude hra o cas. Ale ve zminenych rizicich nebyla hypoxie, a pravdepodobnost, ze neco takoveho se stane doma byla tak malinka, ze pro mne byla naprosto prijatelne riziko. To jsou jako take hypoxie typicke porodnicni komplikace, za kterymi stoji lekarska intervence pri snaze porod urychlit.

Co se tyka tohoto stresu, ten pacha v porodnici a doma tu neplechu, ze zena se neotevira. Pak nastupuji rutinni urychlovaci procedury (ale ty pouze v porodnici, doma se to nesmi) a maler je na svete.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.