..nemám sílu číst celou diskuzi ač to obvykle vždy dělám, než přispívám - pro tentokrát mi tedy prosím odpusťte, pokud budu opakovat zde již napsané.
Věřím, že pokud se jednou rozhodnu rodit doma, budu se snažit o zajištění maximálního bezpečí pro sebe i své dítě. Krom smluvené porodní asistentky, která mě bude provádět celým těhotenstvím si představuji, jako samozřejmost, mít i někoho jiného jako zálohu. Ráda bych, aby se mnou počítali ve vybrané a dostupné porodnici v případě, že by nebylo všechno v pořádku. Pochopitelně teprve zjistím, jak těžké bude mou představu zrealizovat, ale jsem přesvědčena, že když o něco člověk opravdu stojí, může toho dosáhnout. Určitě je situace nezměrně těžší, pro maminky z menších měst, takže jsem přesvědčena, že pro každou ženu existuje jiná nejvhodnější cesta, jak přivést na svět své dítě. (Pochopitelně to není jen dle místa bydliště dotyčné maminy
Chápu paní Lenku, že se chtěla podělit o svou zkušenost, respektuji její postoj a ráda se poučím o tom, jak tuto situaci prožívají různé ženy. Někde jsem četla, že mnoho komplikací, které pak napraví jedině lékaři v nemocnici, vzniká právě ze stylu porodu tam. Nechci tvrdit, že porod v nemocnici je nutně špatný, ale jak dlouho se rodí v nemocnici a jak dlouho se rodilo s porodní bábou/asistentkou? Ráda blíž zkoumám obě varianty i všechno mezi tím, ale přijde mi trochu slepé neochvějně tvrdit, že rodit mimo porodnici je hazard se životem miminka. (Tento názor jsem v různých formách četla u některých starších článků s obdobnou tématikou)
Skunkless