Tak já tedy nevím, ale sama bydlím ve vsi vzdálené pouze necelých 10 km od Prahy. A rozdíly mezi městem a vesnicí jsou podle mě opravdu velké. Děti u nás na vsi si většinou hrají společně, jezdí na kole a pod. I dnes převládají stejné rodiny jako dříve, tj. dvě děti s malým časovým odstupem, naví c na vsi se udržuje určitá pospolitost - společné rosvěcení vánočního stromku, zdobení velikonoční břízky, pálení čarodějnic, lampionový průvod a mnoho dalších akcí, které ve městě jde pořádat těžko. A co se zahrad týká, tak dobrý zahradní architekt dokáže vytvořit zahradu tak, aby vyhovovala potřebám dětí. Moje děti mají na zahradě prolézačku, houpačku, pískoviště, skrýš ve vrbě a můžu říct, že všechno docela používají, nejraději ovšem s kamarády. A naprostým hitem zahrady je ohniště, kde se za hezkého počasí opékají špekáčky. Šťastný výraz přítomných ušmudlaných, umaštěných děvčat bych všem přála vidět. Co na tom, že my dospělí pak přemýšlíme jestli dát do pračky jenom oblečení, nebo raději i děti... Já bych svůj život na vsi nevyměnila a myslím si, že opravdu hodně z vyjmenovaných věcí ve městě prostě dělat nejde.
Předchozí