milá luko, pokud se k něčemu chceš vyjadřovat, je opravdu lepší si to nejprv přečíst. minimálně to o tom pohodlí tu bylo vysvětleno vcelku pochopitelně.
mimochodem, nedovedu si představit ženskou, která by se životem svého dítěte hazardovala kvůli pohodlí, a (ať už to hazard je či není) pravděpodobně k tomu bude mít jiné zásadnější důvody.
mně osobně se myšlenka porodu doma líbí, snad o ní k druhému těhotenství zkusím poshánět víc informací, ale při prvním porodu jsem si v porodnici přišla určitě bezpečněji. no, snad už nebudeme bydlet v téhle garsonce s papírovýma stěnama:))
pokud ale budu i podruhé rodit v nemocnici, určitě budu o dost ostřejší, protože ač synův porod probíhal zcela fyziologicky, některé věci jsem si prostě nedokázala obhájit. což mě zpětně mrzí, protože vím, že je to jedině můj problém. já jsem osoba zodpovědná za svoje dítě a za to jak přijde na svět. v porodnici i kdekoliv jinde. a pohodlnost rozhodně nevidím v porodu doma, ale v tom že se spolehnu na doktory, infuze a přístroje který dělají píp. rodila jsem v porodnici, ale rodila jsem já, ne oni.
Předchozí