po přečtení většiny diskusních příspěvků jsem si musela článek přečíst ještě jednou.
1. Nikde jsem nenašla zmínku o tom, jak brzo před termínem autorka rodila (mohlo to klidně být i víc jak 14 dní před)
2. Autorka nikde nepíše, že by s PA byla špatně domluvená (viz bod 1. Pokud to bylo dřív, PA mohla být klidně na dovolené, pokud neměla nasmlouvané jiné porody)
3. Větu o tom, že autorka se byla v porodnici podívat a hlavně domluvit si informatvní schůzku, zřejmě unikla většině čtenářek.
4. Z článku dále vyplývá, že do porodnice (rodit) jela v noci. Nevím, kolik z vás někdy jelo v noci do špitálu, ale v některých nemocnicích to skutečně v noci není žádná sranda (z několika bran funguje jen jedna, v některých případech ta pro sanitky, kterou během dne nesmíte třebas ani používat)
Myslím, že autorka se zodpovědně připravovala na porod doma s možnou alternativou odjezdu do porodnice. To, že rodila dříve, skutečně ovlivnit nemohla a to, že by se popsané komplikace u porodu doma vůbec nevyskytly, jsou skutečně jen spekulace.
Je mi srdečně jedno, jak kdo chce rodit. Ale zdá se mi, že články o domácích porodech skutečně působí jako reklama (ačkoliv to jejich autorky neměly v úmyslu): samá pozitiva, riziko minimální.
Předchozí