Jak se připravit na porod v porodnici?
- třeba tak, že minimálně vím, KAM mám jet a nehledám deset minut samotný vchod až když tam jedu v porodních bolestech
- že jsem v té porodnici byla na nějaké té informační schůzce
- že jsem se vyptala na jednotlivé věci co mne zajímají (jestli si můžu donést ten Yal atd.)
- že jsem si sepsala porodní plán a že jsem se v dané porodnici předem poptala, jak tam s porodními plány zacházejí
- že jsem si předem v porodnici vyzvedla papíry, které si můžu vyplnit v klidu doma a nebude se to muset dělat v kontrakcích
- že mám sbalenou tašku
- že vím, jak to v dané porodnici mají s přítomností tatínka či jiného doprovodu u porodu
- příp. že znám i nějaká ta důležitá telefonní čísla (třeba na taxislužbu, když nemám nebo mi chcípne auto)
- někteří lidé si taky třeba "nacvičují" cestu autem do porodnice, např. si autem projedou trasu, aby trefili (ne každý z nás denně jezdí kolem porodnice a tudíž v případě potřeby ví, kam má s autem odbočit, kde je jednosměrka atd.)
- případně se nastávající maminka může zúčastnit předporodních kurzů pořádaných danou porodnicí, kde má možnost se ještě dále vyptat a seznámit blíže se situací na tom daném pracovišti
Takže podle tohoto mám skutečně také pocit, že autorka na porod v porodnici (a ostatně asi ani doma) připravena nebyla.
Předchozí