Ja už od narozeni Viktora preventivně (bála jsem se, že po mě podědí atop. ekzém) nepoužívám mýdlo vůbec a z kosmetiky jsem vyzkoušela Welledu-ta ho z nějakého důvodu dráždila, Hádka Attopic - ten taky a ustálili jsme se na za studena lisovaných olejích od Salusu - střídám mandlový, pupalkový a brutnákový. Exému jsme se nevyhnuli a byla to jeden čas hrůza hrůzoucí. Teď používáme již výše zmiňované + mastičky léčivé od kožařky (Elidel, sem tam na nějaký ten větší flek na těle i nějaký slabý kortikoid-max 1x týdně a hlavně promazávám něčím udělaným z lékárny - vůbec to nevoní, je to moc příjemné na kůži a chutná to nasládle. Asi je v tom taky ,,něco z ropy,, a ač jsem se tomu chtěla vždycky vyhnout, musím říct, že to malému dělá nesmírně dobře. Už skoro měsíc je úplně čistý. Možná je to i tím, že na babskou radu koupu zásadně jen tak 2-3x týdně a vždycky přidávám uvařené ovesné otruby nebo odvar z ovesné slámy (to my dalo trochu práce sehnat - otruby jsou k dostání ve zdravývh výživách) Krásně to voní a kůžička je po tom heboučká jak samet.
Předchozí