Cizinko,
chtěla bych tě poprosit o radu.
Na Rodinu se dívám na názory/zkušenosti ohledně porodů již delší dobu a nabyla jsem dojmu, že o tom nejen, že dost víš, ale hlavně používáš argumenty pro mne logické a obvykle dostatečně vysvětlující. Taky skládám poklonu tobě a dalším podobným za trpělivost při šíření osvěty (viz např. statistiky/doporučení z různých zemí, WHO, ...).
Jeden porod mám již za sebou a ačkoli jsem hned po něm byla v rámci euforie celkem spokojená, že dítko se tváří zdravě a že to nebyla u mne nijak zvlášť bolestivá záležitost,personál celkem příjemný, ..., o pár hodin později (a trvá/narůstá to doteď), shledávám, jak jsem byla v tolika věcech hloupá, že jsem v některých věcech nezasáhla,nebyla pohotovější, ... . Hlavně se snažím někde narazit na info, co vše mohlo zapříčinit problém u mého dítka, který jsme, naštěstí, už snad celkem rozcvičili vojtovkou a doufám, že tím zdrav. problémy s nejasnými příčinami(nikdo neřekl, co cca mohlo být příčinou) skončí. Nemohu se zbavit dojmu, že to vzniklo při porodu či těsně po něm (těhu zcela bezproblémové) a proto bych se ráda vyhla všemu, co mohlo být příčinou, aby případné další dítko mělo větší šanci se problémům vyhnout. Mého gynekologa se ptát nebudu, jelikož je hodně konzervativní, o změně uvažuji, ale jěště nemám vybráno. A žádnou PA mezi známými nemám - mám jen v plánu si pro další porod sehnat soukromou, což doufám, že se mi povede, ikdyž žádné velkoměsto v dosahu není.
Pokud by se ti chtělo a měla jsi čas, prosím, dej mi zde vědět. Bylo-li by možné pak komunikovat emailem, byla bych ráda, jelikož bych nechtěla detailně popisovat průběh mého porodu na veřejném místě.
Mj. porodům doma - jejich důvodům - asi dost rozumím a vědět, že moje PA je velmi zkušená (mít ok reference), tak bych nad něčím takovým přinejmenším uvažovala (např. já chtěla max.soukromí, ale vystřídali se tam snad všichni dr ve službě (jeden z nich si dle mne buď dělal "kolečko" nebo se zacvičoval, tak ho asi dohlíželi), a PA ke mně téměř nepustili) a těch "much" bylo víc.
Díky
Předchozí