| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Pohled zdravotnice: jak jsem nerodila doma

Tedy, už jsem do toho nechtěla vstupovat, ale nedá mi to, naposledy. NIKDE se tu explicitně nepíše nic o tom, že šňůru má dítě omotanou pouze v porodnici. Je to poměrně častý stav, šňůra bývá často omotaná 2x, 3x, velmi pevně, aniž by bylo nutno končit porod jinak než normálně. Naopak, ve článku nikde výslovně nestojí, CO bylo příčinou urgentní operace, jen nejasné náznaky o jakémsi krvácení a pak o omotané šňůře, mezi čímž není nutně příčinná souvislost. Autorka píše zcela jasně, že konec porodu trávila vleže na zádech a na monitoru, což bývá častou a prokázanou příčinou zpomalení srdečního rytmu dítěte v závěru porodu a tím i vyššího počtu lékařských internvencí.

Nikdo se k tomu nemůže spolehlivě vyjádřit, kromě autorky, pokud nezná důvod potíží při porodu. Pokud vy myslíte jinak, já jako porodník si na to netroufám. Pokud tu některé volají, že kdosi zppochybňuje porodnictví jako obor, pak se ptám, jestli si myslíte, že v okolních zemích jsou lékaři-porodníci více nezodpovědní či méně vzdělaní. I v německy mluvících zemích je ženám, pokud je lékař shledá zdravými a s nízkým porodním rizikem, umožněno provést volbu o způsobu a místu porodu. Porodník je k dispozici v porodnici, na svém místě, aby pomohl při případných potížích. To je myslím jeho místo a nikdo ho nezpochybňuje. Zdravá rodička však není pacient, nevidím důvod, aby nutně patřila do nemocnice, pokud to neodpovídá jejímu přání. Měla by však mít možnost rodit i v jiném prostředí než v domácnosti, což u nás zatím bohužel není.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.