Ahoj,
chtěla bych přispět svojí zkušeností do diskuze, nevím, snad to někomu pomůže. Musím přiznat, že před porodem, jsem se o jiné alternativy než rodit v porodnici nezajímala, chodila jsem sice na předporodní kurzy, ale do porodnice, kde jsem se rozhodla rodit, tak nebylo o čem pochybovat, neměla jsem ani porodní plán, říkala jsem si, že vše nechám na lékařích, však ty ví, co dělají. Ale bohužel to byla velká chyba, můj porod probíhal normálně až do doby, než se jim zdálo, že porod málo postupuje a dali mi Oxytocin na urychlení a píchli mi plodovou vodu a dali mi ještě nějaké jiné léky, pak jsem se náhla přesunula do největších kontrakcí, na která jsem nebyla připravená a tak se můj chlapeček dostal do velkých obtíží, že jsem nakonec musela rodit kleštěma. Naštěstí se zdá, že je v pořádku, ale ten porod si nikdy neodpustím, ten strach co jsem zažila potom, nikomu nepřeju, nemyslím si, že porod doma je bezpečný, ale jsem zastánce kombinovaných porodních domů, které jsou v cizině úplně běžné, kde je maminka v "domácím" prostředí a když přijdou komplikace, je tam lékař, který může zasáhnout. Myslím, ale že kdyby nás nechali v klidu rodit a neurychlovali porody a nepodávali nám další léky, že by těch komplikací bylo podstatně méné...chtěla bych ještě 2 děti, strach mi nedovolí rodit doma, ale pečlivě si připravým porodní plán i vyberu porodnici, pokud tedy existuje taková, která by nám vyšla alespoň trochu vstříc...taky se mi nelíbi, že miminko hned po porodu matce odeberou a dají jí ho, až ona je schopná vstát, myslím, že ty první hodiny jsou pro oba nejdůležitější a neměli by je trávit sami v cizím prostředí...aby se ale něco změnilo, musíme se přece ozvat...!!!
Předchozí