Hmmm, Evey, pokud jsem si dobře všimla, tak boty nepodalo a zuby neukázalo osmnáctiměsíční dítě, nikoli dvouletý. Mám doma patnáctiměsíční a pod vlivem článku dostalo stejné otázky :oD S výsledkem se radši nebudu chlubit, abych tu nebyla za matku - sociální případ :o)
Děti jsou individuality, znám dvouleté, které nemluví, znám je i teď jako o rok starší, kdy tu pusu nezavřou :o) Moje starší zas odmítá být za cvičenou opičku, takže NIKDY neukazovala, jak je velká, nedělala paci-paci, neříká básničky ani nezpívá písničky, u doktory má v papírech taky pár nepravdivých údajů - např. na tříletý prohlídce nedokázala jmenovat ani jednu barvu... Hmmm, ne že by TOHLE VŠECHNO neuměla. Umí. Když v jednom pokoji pracuju na počítači, tak slyším, jak si ona ve druhém zpívá a žasnu, kolik umí básniček. Taky cestou z prohlídky, mi povídala - podívej, červená tramvajka... hele, malý hnědý pejsek... medvídek má modrou čepičku... Hmmm, u mladší jsem zas pro změnu na roční prohlídce hlásila asi deset slov, která používá... no, za ten čtvrtrok se nám to smrsklo na hopla, houpy a mňam. Proč by měla mluvit, když já ji rozumím i bez slov a ségra si zas hraje, že i ona je miminko a s oblibou přistupuje na její slovník-neslovník-skřekovník :o)
Navíc abych se vrátila k článku (nemyslím tím jenom zrovna tento) - mám pocit, že i Jana je "svá", tak proč bychom měli nutně přdpokládat, že její děti budou "tabulkové"? :o)
S.
Předchozí