Arsielo, mozna to ode mne vyznelo drsne, az tak to mineno nebylo. O svoji matku se urcite postaram, do starobince bych ji nikdy nedala. S otcem je to horsi, ne, ze by mi v zivote nic nedal - tech facek a klacku pod nohy bylo urcite dost - tak fakt nevim proc bych mu za to mela jednou utirat zadek. Nemyslela jsem to tak, ze by stari lide meli odchazet nekam do duchodaku, ale pokud ma nekdo barak jak kravu a nestaci mu na ni duchod, tak at laskave nemele o tom, jaky k nemu ma citovy vztah a jde bydlet do maleho bytu, ne? A kdyz ten barak proda, tak at to laskave nedava detem, ale at si to uspori na horsi casy az bude potrebovat nejakou peci. Fakt si nemyslim, ze kdyz deti bydli nekolik set km daleko, maji sami malinke deti a do kapsy hluboko, maji za povinnost pecovat o rodice, kteri by si mohli zaplatit peci, jen kdyby se chteli vzdat casti sveho mamonu a pozitku. Ja jsem nechtela pausalizovat, urcite je spousta rodin, ktere ziji v souzneni a radi si pomohou. Ja popisovala jen jeden konkretni pripad a vim, ze ja to svym detem neudelam, nebudu nikdy chtit aby se o me starali, nemlich jim s tim vyhrozovat od malicka, protoze chci, aby me meli rady a jezdili za mnou az budu stara z lasky a ne z povinnosti.
Předchozí