Bingo, Psychologu! Dlouho jsem uvažovala o domácím vzdělávání. Naštěstí v našem dosahu právě vzniká Montessori škola, takže kluci budou moct chodit tam :-) Mimochodem, Ty tu na mě číháš, kdy zas něco napíšu? Že se jinak v diskusích neobjevuješ...
Pro všechny ostaní - byla jsem pár dní pryč, tak se pokusím odpovědět nějak najednou:
Zábojek (ano, opravdu se tak jmenuje - je to děděné jméno - manžel měl mezi předky vlastence) nemá problémy v sociální oblasti - naopak bych řekla, že obzvlášť k ostatním dětem je velmi vnímavej, s příbuznými i našimi kamarády žádný problém nemá - jen nespolupracoval s doktory a i to až od určitého okamžiku
to, že dítě neukáže kde má papírová panenka hlavu ještě neznamená, že neví kde ji má
nikde jsem nenapsala, že kdo se mnou souhlasil byl prima a kdo ne je hňup - kdybych věděla jak se paní psychiatr bude chovat, nešla bych k ní - to, že jsme u psycholožky byli snad svědčí o tom, že jsme doufali, že by to mohlo mít smysl
ano, uvědomuju si, že někteří zúčastnění by to mohli číst - psala jsem to s tím vědomím a podle pravdy - konkrétně pani psychiatra chci na článek sama upozornit - jen jsem čekala až bude na webu a zrovna se objevil ve chvíli, kdy jsme odjížděli na třídennívýlet s dětma
taky říkáme pár básniček a písniček s ukazováním - v žádné se neukazují zuby
ano, vychováváme děti hodně liberálně - nesmí dělat jen to, co by někomu ublížilo nebo schválně ničit věci - když jim řeknu, že je něco opravdu důležité, dokážou většinou pochopit, že je to teda opravdu důležité
už mám vyhlídnuté pracoviště, kde se věnují dětem s opožděným vývojem řeči i autistům na jednom místě, takže si neposílají děti z jednoho pavilónu do druhého, jsou tam prý velmi příjemní a umožňují i celodenní diagnostické pobyty, aby nemuseli vyvozovat závěry z krátkého vyšetření
A to hlavní na závěr - z nějakého neznámého důvodu Zábojek od minulého týdne reaguje prakticky na všechny pokyny i cizích lidí (ještě nemáme vyzkoušeno, zda i doktorů:-)). Buď mu něco docvaklo, nebo pochopil, že to začínáme řešit, nebo já nevim co, ale prostě najednou reaguje. Tak už nám zbývá "jen" ta řeč.
Předchozí