| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kdo zná dítě nejlépe?

Monty,
možná jsem se trochu unáhlila, když jsem napsala kluci. Spíš jsem měla napsat Zábojek, protože u Kilíška je to taky ještě všelijaký. Za opravdu podstatný v jeho věku považuju, že do ohně se nesahá apod. To opravdu ví. Do silnice by mi teda utek hned, ale je fakt, že na našich polňačkách se potká spíš s koněm, než s autem, takže to ani moc nemá kde trénovat :-) Když ale zmiňuješ ta dvířka - zrovna minulej tejden Kili kamarádce na zahradě otrhával macešky, tak jsem se mu to pokoušela zatrhnout. (Jinak si ale myslim, že i z tónu hlasu dítě pozná, kdy jde opravdu o něco vážného (tím myslím nebezpečného), což neni tenhle případ.) Nejdřív jsem se mu to snažila vysvětlovat, pak jen zakazovat, později ho nosit pryč (to už po mně začal vesele opakovat "nenenenene") a pak mu bránit, aby se k maceškám vůbec přiblížil, začlo ho to hrozně bavit, smál se a samozřejmě toho nehodlal nechat, i když jsem se snažila působit přísně. Nakonec jsem řekla, že si ho zkusíme nevšímat - utrh ještě asi 2 květy a pro nezájem o jeho osobu toho nechal.
Jenže každý dítě je jiný - kdoví jak to má Stáník.

To odvádění pozornosti já moc nepoužívám (i když občas samozřejmě taky), protože si říkám, že tak si to dítě nezapamatuje, že bylo něco špatně. To se spíš snažim, aby si pamatoval, že něco udělal a pak to mělo nějaký následky, který mu zůstanou jako zkušenost do budoucna. Pozornost odvádim spíš když mu rostou zuby apod.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.