| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kdo zná dítě nejlépe?

Lído,

když byly děti menší, tak jsem o změně pediatra uvažovala. Teď mám tak nějak na všechno odborníky.

Očkování mají už obě děti všechna a mají již oba i nepovinné očkování proti žloutence. S posunutím očkováním prostě u peditričky prostě nebyl problém, právě naopak, a to všechno očkovala sama, tam si nemůžu stěžovat. Akorát asi před dvěma měsíci jsem se zajímala o očkování proti meningitidě a to synovi klidně píchnou i na alergu. Jistě, ona by mu to pediatrička taky dala, ale tvrdila mi, že lepší je ta starší vakcína, než ta nová. No a to jsem si zjistila jak to je..a alergoložka mi sama navrhla, že mu může píchnout tu novou a pediatr to prostě ani nemusí vědět..je to obvyklá praxe, není to žádné obcházení pediatra, alergolog třeba běžně píchá i očkování proti chřipce.

Když třeba chci, aby dítěti udělal někdo výtěry, tak jdu rovnou na ORL, když si dítě udělá úraz, jedu na RTG atd.
Pediatra máme teď vlastně na to, abychom k němu chodili na preventivní prohlídky (které si stejně řídí úplně jinak, než je uvedeno v tzv. velkém očkováku - např. 7-letá prohlídka je u nás prostě v 1. třídě a jde tam celá třída najednou..to, vzhledem k tomu, že syn měl OŠD bylo u nás ve věku 8 let a 1 měsíc). A samozřejmě, když je třeba nějaká viróza a chci zkontrolovat, zda to je opravduje viróza a ne angína, tak tam jdu (tedy pokud na ORL zrovna neordinují).

Podle velkého očkováku si prostě už všechno kontroluji sama, např. v 5 letech by u dítěte, které má pozitivní kardivaskulární anamnézu měl pediatr udělat krevní odběr na cholesterol...to nám nikdo nedělal, že..tak jsem to pak dodatečně nechala udělat synovi na alergu v 7,5 letech.. To stejné třeba oční - pětiletá prohlídka zraku se mi dost nezdála - byla provedena v takové rychlosti, že jsem to ani nestačila sledovat, tak jsem pak synka vzala znova ještě na oční atd..

No, doufám, že z tohoto mého příspěvku zase někdo udělá, že si po večerech studuji, kterýho doktora jsme tenhle týden ještě nenavštívili :-))

Milada

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.