Mě tedy příspěvek IDEÁLNÍ MAMINKA DLE RODINA.CZ vůbec nepobavil, připadal mi trapný. Ano, Psychologu, všichni jsme byli mladí, ale já si ze svého mládí pamatuji mj.hnusné zacházení v porodnici a zoufalou, ale marnou snahu vyměnit pediatra, zubaře, gynekologa, kteří mi byli dle místa bydliště státem přiděleni (dětinství?, rebelie? - já bych to nazvala spíš pud sebezáchovy). Bezmezně fandím (a závidím) všem dnešním maminkám, které si mohou lékaře svobodně volit, které přemýšlejí, vzdělávají se, hledají informace, nedají se lékaři odbýt či naopak třeba odmítnou zbytečné vyšetření. Nedávno (v jiné diskusi) tady jeden lékař napsal, že mnohem lépe se mu spolupracuje s INFORMOVANOU pacienkou, se kterou se dá diskutovat a probrat všechny aspekty nemoci, než s ovcí, která k němu vzhlíží jak k pánbíčkovi, ale o neví, o co jde. A k takové INFORMOVANOSTI, kterou někteří lékaři vítají, jiným je však velmi nepříjemná (proč asi?), Rodina podle mě hodně přispívá, a to hlavně prostřednictvím chytrých a vzdělaných maminek.
J.
Předchozí