Margito, zcásti tvému příspěvku nerozumím, protože jsem napsala jen následující:
Tj. adoptovat z důvodu, že "nepředběhnu" rodiče, kteří děti opravdu mít nemohou, nebo opravdu např. z náboženských důvodů děti cestou IVF nechtějí, znamená adoptovat nebo přijmout do pěstounské péče dítě např. s většími zdrvotními potížemi.
Tj. např. s většími zdravotním potížemi. Což znamená, že za tento můj příklad lze doplnit i další, třeba i dítě málo žádaného etnika. Nerozepisovala jsem to, uvedla jsem jen první příklad, protože to podle mne pro ilustraci toho, co jsem chtěla říci stacilo. TAké jsem v rychlosti nevěděla jak to naformulovat a např. tvůj obrat etnicky čisté dítě (myslím, že jsi to takhle napsala) by se mi nelíbil.
Ještě musím nesouhlasit s tvým úvodem, že adopice je vždycky těžké rozhodnutí nebo něco takového, jsi napsala. Možná bych nemusela psát nesouhlasit, ale doplnit. Právě u mých příbuzných vím, že to uričtě nebylo těžké rozhodnutí, naopak radostné, radostný proces. Vždycky to tedy nemusí být obtížné a těžké.
Předchozí