Tak k tomuto tématu můžu něco dodat, protože se mě to týkalo osobně. Absolvovala jsem IVF ve dvou brněnských soukromých centrech - právě s darovanými oocyty. V tom prvním se mi přístup opravdu nelíbil, na prvním pohovoru se nás ptali, jaké máme zaměstnání a tudíž jaký příjem! Byli jsme přinejmenším šokováni a znechuceni. IVF nás stálo nemalé peníze, padly na to úspory na byt. Nečekali jsme dlouho, jen přípravy byly dlouhé (leden až duben). Při transferu se dr. divila, že jsem dostala "tak starou" dárkyni, věkem byla na povolené hranici. IVF nevyšlo
2.IVF na druhé klinice, vynikající přístup, rodiné prostředí, jednání super
Nečekali jsem skoro vůbec, květen/červen první schůzka, transfer na konci července. Podařilo se a teď mám krásného zdravého chlapečka
jsem dárkyním i doktorům moc vděčná, máme normální fungující šťastnou rodinu a já doufám, že jsem dobrou mámou. Všichni okolo /i kteří o dárcovství nevědí/ mi tvrdí, že je usměvavý po mě atd. Nejde mi o to, jestli je jako po mě, ale že je to veselý a zdravý kluk
Adopci jsem měla v plánu, kdyby se nám opravdu nedařilo mít miminko ani přes IVF.