Nuz ja neviem... napadlo mi zopar veci, ktore sa mi nejak v clanku nezdaju.
Zijem v zahranici (snad mi to tu nik neotrepe teraz o hlavu) a kedze som tehotna, tak mi moja PA dala desatoro, ako predchadzat kvasinkovym infekciam, ktore su v tehotenstve bezne. Stoji tam napriklad:
- nepouzivat mydlo. Dokonca aj pripravky na intimnu hygienu su zase len chemikalie, mozu narusit citlivu chemicku rovnovahu posvy a okolia, ktora nas chrani pred bakteriami
- nepouzivat slipove vlozky. Intimne miesta sa tak vysusuju a opat je mozne, ze bakterie to nebudu mat tazke.
Okrem toho - neviem kedy videl naposledy autor zenske dziny. Jednak su vyrabane z cistej bavlny a navyse zase az take tesne nie su. Isteze, ked si zena kupi neprimeranu velkost, ze si v nich ani nemoze sadnut, tak prosim. Obycajne ale su dziny (podla toho, co som videla a obcas nosila) uplne take iste ako ine nohavice - napr. mencestraky nevadia? ;o)
Tampony - tak ja neviem, mam pocit, ze ak umoznim menstruacnej krvi volne odtekat, je to lepsie, ako ju uzatvarat tamponom v posve. Ak pise sam autor - menstruacna krv je zivnou podou pre bakterie - to si ju mam nechavat radsej v tele? Isteze su momenty, ked je lepsie pouzit tampon kvoli komfortu, ale mam pocit, ze hygienickejsie su vlozky (najma ak sa casto vymienaju).
Zehlenie spodnej bielizne - ja osobne si bielizen nezehlim (ale nezehlim ani ine veci, vlastne okrem kosiel a nejakych par nevyhnutnych kusov odevov nic), periem bielizen vsak vzdy na 60-70st.
V suvislosti s nazvom clanku (Maminky, poučte své dcerky o intimní hygieně) ma tiez zarazilo, ze autor nespomenul intimnu hygienu po pouziti WC. Je vyborne, ak je mozne sa po velkej potrebe osprchovat - nie vzdy to vsak podmienky dovoluju. No a tiez pouzitie toal.papiera (nielen to, ze ho treba pouzit, ale aj ako) by sa malo stat sucastou takehoto poucenia.
Předchozí