....hlavně "jako kdybych snad rodila já místo doktora"......? Já vždycky myslela, že rodí žena a ne doktor. A právě na tu ženu se má brát ohled, na její potřeby, ne na doktorovy. A co ta maminka, souhlasila s Vaší účastí u porodu? Ptala jste se maminek, jak se cítí, jestli i jim vyhovuje tento běh věcí, nad kterými Vy se rozplýváte? Myslím tím řada narovnaných miminek (proč nejsou u matek?), očkování proti TBC - víte kolik rodičů nechce své děti v porodnici očkovat a jsou k tomu personálem donuceni? A to neberu v potaz vizity (Chtějí maminky i supervizi žákyněk? Mně osobně by to nevadilo, ale jiné?), pobyt maminek na oddělení, nástup uklízeček ráno, když je chuť spát, strava - je vhodná či nevhodná pro kojící matky? Já Vám nechci brát iluze o tom, jak se mnoho maminek cítí na oddělení porodnic, ráda bych, aby to bylo vše fajn a aby sestřičky byly příjemné a ani po letech neztratily Váš entuziasmus, ale prosím - přemýšlejte trochu. V pocitech mnohých maminek není vše tak růžové, jak se Vám zdá.
Předchozí