| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Vstup do života

Madlo,

máte velkou chuť žákyňce ublížit, že?

Děvče bylo na téhle praxi poprvé, rozkoukávalo se a chytalo první dojmy. Má právo na "jenom koukání", každý se musí zapracovat.

Odběry se dělají i z hlavičky (tak tomu bylo i u obou mých dětí).
Zda budou děti bez maminek neovlivnila ona žákyňka, takže proč ten útok? Na jiné vyšetření vedla i maminky... O souhlasu či nesouhlasu maminek nediskutují žákyňky, ale sestry či lékaři.

A k tomu porodu - když jí sestra zavolala "honem se přiběhni, můžeš k porodu", tak asi věděla, proč ji volá? Kdyby k tomu nebyl souhlas, tak by asi nevolala... A naopak, žákyňka pak může předpokládat, že k porodu smí, protože na souhlas by se měl ptát personál PŘED jejím příchodem.

O tom, že mazlení s žákyňkou novorozence neuspokojí silně pochybuji. Ano, maminka je mu milejší, ale jakýkoliv upřímný projev náklonnosti děťátku dělá dobře. A bylo by vám milejší, kdyby s vaším dítětem byl někdo, kdo pouze vykoná svoji práci, ale nepřidá úsměv, pohlazení a třeba i to mazlení? S mými dětmi se sestry taky mazlily a stejně tak paní učitelky ve školce, nikdy mi to nepřišlo divné a dětem taky ne. A v době, kdy jsem se nemohla na lůžku ani posadit a sestry mi musely pečovat o syna jsem byla vděčná za žákyňky, které si s ním i hrály a když se ptaly, jestli mu můžou dát pusu, tak jsem to bez rozpaků dovolila.

I dneska jsem za žákyňky vděčná, když jsou v týdnu na praxi. Umírá nám babička a během týdne ji děvčata obletují a opečovávají naprosto dokonale. Babička leží, nemluví, nehýbe se, je napojená na umělou výživu... Přesto když vidí žákyňky, tak se začne usmívat, vítá je očima a dává najevo radost. A o víkendu je jejich nepřítomnost hned znát...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.