| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Vstup do života

Milá Myšutko, nemám důvod nikomu ubližovat, zvláště ne této žákyňce, snažím se jí otázkami nicméně probrat z růžového snu a ideálně ji donutit se zamyslet nad tím, jestli to, co ona vidí tak sladce a nádherně je opravdu sladké a nádherné.

Co se týče odběru krve z hlavičky nebo patičky, Lucie v článku psala toto: Po nějaké chvíli přichází na řadu očkování a odebírání krve z hlavičky na vyšetření vrozených dědičných vad....
Krev na screening metabolických vad (což jsou právě ty dědičné vady) se ale opravdu odebírá z patičky, stojí to i v metodickém pokynu MZ. Není k tomu třeba žíla, je to jen kapka krve z cévy. To je ovšem naprosto podružná věc, i když bych předpokládala že žákyňka tohle plést nebude.

Co mi vadí, že tyhle odběry se provádějí bez přítomnosti matek, kdo jste u tohoto odběru v porodnici byl a držel mimi v náručí, prosím přihlašte se. Praxe je taková, že se mimina odeberou a odvezou a ječící přivezou. Proto také málokterá žena tuší, co se s jeho dítětem na šestinedělí dělo, což je vidět i z místních reakcí:-(((

Co se týče mazlení sester s miminky na šestinedělí, já opravdu netoužím po tom, aby na moje dítě těsně po porodu prskal někdo cizí, jak víte, že Lucie nemá třeba náběh na angínu?

Nakonec do toho motáte školky a babičku, to je ovšem úplně mimo téme. Bavíme se tu o tom, jaká je praxe v českých porodnicích, kde matka není po porodu respektována a dítě je jí zhusta odebíráno bez jejího souhlasu.

Samozřejmě jsem neobviňovala přímo Lucii, že ona uřezává pupečník bez dovolení, psala jsem to jako všeobecnou otázku, nesměřovanou k této konkrétní osůbce.

A že je mladá a naivní? Proto by se přece měla vzdělávat a třeba se zamýšlet nad zažitou praxí v porodnicích...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.