Cizinko,
v mnohém máš pravdu a umíš svůj názor dobře podat. Lucka by určtě měla (a předpokládám že i bude) studovat, zatím ale byla na své první praxi (aspoň tak jsem to pochopila) a to člověk "jenom kouká".
Já mám jenom jednu poznámku - sestra může matce dodat sebevědomí, ale musí mít svoji práci ráda amusí ji umět. Takže žákyňka MUSÍ mít možnost opečovávat novorozence, aby později čerstvé maminky naučila totéž.
A pokud jde o odkládání novorozencůna sesternu, tak jsem to udělala i já. A ne z nedostatku sebevědomí, ale z čistě pragmatických důvodů. Druhý den jsem šla domů a tam mne čekalo další dítě a vize, že to od příchodu domů potáhnu s dětmi sama. Tudíž jsem odstříkala mlíko a nechala malého přes jedno krmení na sesterně. A spala tu dobu jako zabitá. A můžu ti říct, že jsem od sestry dostala hrozně vynadané, co jsem to za matku. Teprve tehdy mělo mé sebevědomí namále... Pravda, že mne před tím ta stejná sestra sbírala v koupelně z podlahy, kde jsem upadla slabostí, to ji nebralo. A těch pět hodin spánku mi dalo opravdu hodně sil.
Předchozí