Laskavá a přiměřená mi přijde tvoje reakce (chceš se vyučit nebo studovat)- přiměřená tomu, že se jedná o reakci na chování studentky SZŠ, která mimo jinou praxi absolvovala taky praxi na šestinedělí. Tvůj příspěvek naprosto slušně a korektně vysvětluje, v čem vidíš problém jejího přístupu a obsahuje i doporučení toho, co nastudovat, pokud chce svou práci dělat tak, aby to bylo fér vůči maminkám a miminkům. Příspěvek Madly naproti tomu je, podle mého názoru, ukončen velmi hrubou ironií, já ji za laskavou nepovažuji ani náhodou. Přijde mi to stejné, jako když ředitelka naší firmy radí ironicky své asistence "aby laskavě používala mozek". To je ovšem otázka vnímání ironie v psaném projevu, každý to má nastavené jinak.
Nic to nemění na tom, že v postatě věci souhlasím s tebou i s Madlou a to i vzhledem k tomu, že mám v živé paměti, jak jsem se před šesti lety domáhala mé přítomnosti u uříznutí pupečního pahýlu mého syna - nakonec jsem mohla stát u dvěří!(nemluvě o tom, že o očkování proti TBC a krevních odběrech mě v porodnici vůbec neinformovali). Taky už tuším, že praxe se příliš nezměnila, budu moci posoudit na podzim.
Předchozí