Cizinko, popisuješ, jak by se měla odebírat krev novorozencům, praxe je u nás fakt jiná a ať mi nikdo neříká, že jsem jen měla smůlu na nemocnice, byla jsem s dětmi ve velkých nemocnicích, kudy projde tisíce dětí, takže nejsme žádná výjimka. Kdybys viděla, jak se dělá lumbální punkce 2 letému dítěti,
jak se u novorozenců nečeká na to, až zabere premedikace a dělají se různé bolestivé úkony, nabírání krve z patičky je maličkost. Sestry to berou jako běžné, pokud se vyskytne lékař, co to chce jinak, ještě brblají, že u nich se to tak nedělá, aby matka sama držela dítě v náručí, dítě je třeba násilím zalehnout, aby se nemohlo ani pohnout a jen se dusilo vlastním pláčem, když se mu lékař snaží dostat do páteřního kanálu, mluvím z vlastní zkušenosti s Milenkou, Tomíkovi odebírali likvor 4x, u toho jsem ani nebyla, protože mi to oznámili až po akci. Když jsem se konečně probojovala za ním na Jip, měl už kanylu v hlavičce a za sebou 2 lumbálky. Ale opravdu nejsme žádná výjimka, tohle byla běžná praxe i u ostatních dětiček.