Katko, já zase příliš nechápu tebe. Co je tak nepochopitelné na ženách, které převzaly zodpovědnost za sebe i své dítě (a to skutečně, nejen jako právnické řeči) a nedovolí komukoliv, aby na tom něco měnil? četla jsem i kousek jiné diskuse dnes na Hlavní a tam jsi ty sama radila být více zodpovědná a nepodléhat druhým (jako třeba mužům). No a jsou ženy, které jdou ještě dál... a nedovolí to ani mužům v bílých pláštích a už vůbec ne, aby jim nechaly napospas své děti. Každá ráda radí "vzít život do vlastních rukou", ale kde je ta realita, když ti je pak jedno, kdo a kam nese tvé děti, pokud ti to hezky, lékařskou terminologié, okecá? Pro mě je to stejné, jako ta mladá žena ve vedlejší diskusi: ona uvěřila řečím mužů. Vy věříte taky řečím mužů (a žen) - pokud mají bílé pláště... je to obdobné...
Jsou ženy, které budou s jakýmkoliv mužem, aby nebyly samy. A nalhávají si kde co. Jsou také ženy, které svěří své děti od třeba početí přes porod až po výchovu institucím a také si kde co nalhávají. Sebevědomí ženy není v tom, že pošle do háje chlapa, který se jí nelíbí. Je i v tom, že pošlu do háje sestru či doktora, pokud dělají něco bez mého vědomí a souhlasu.
Holky to napsaly třeba drsně, ale s obsahem nelze nesouhlasit. Jako nechci nadřazenost ve vztahu muž,žena, nechci ji ani ve vztahu žena, doktor... a už vůbec ne dítě,doktor.
Předchozí