Cizinko,
já tvůj postoj beru. Ale ne každá maminka je tak šikovná, já jsem totální nemehlo a potřebovala jsem poradit.
Taky jsem před prvním porodem studovala příručky, dokonce i absolvovala nějký ten kurs. A přesto jsem byla ráda, když mi poprvé sestra poradila s přelékáním a koupáním. Nicméně to nebylo "předvádění", ale sestra stála vedle mne a radila. Nevtíravě, mile a hlavně se zeptala, jestli o pomoc stojím. A ani kojení nebylo samozřejmostí, mléko mi z prsu stříkalo a byly i jiné potíže. Díky hodné sestřičce jsem nakonec kojila bez potíží. A to jsem se snažila to zvládnout i bez pomoci.
Já jsem měla oba porody komplikované, mám zdravotní potíže, které mi neumožňují rodit přirozeně a v prvním těhotenství přidaly další zdravotní potíže. Možná i proto jsem po porodu potřebovala spíše pečující sestřičky, které by mi ty první dny ulehčily.
Ono je to hlavně o tom, že personál má být matce pomocí a ne šéfem. Lucka má šanci se tou pomocí stát, ale potřebovala by dobré vedení. Jak jsem už psala, souhlasím s tebou a se stylem, jakým svůj názor prezentuješ. Myslím si totiž, že je potřeba to Lucce spíš laskavě vysvětlit, než ji "seřvat" stylem, jakým to udělala Madla.
Předchozí