Varanko, snad jen pro zachování naděje ti chci napsat, že já takového chlapa doma mám, není tedy dokonalý, ani já ne, ale o rodinu se vytrvale a svědomitě stará, neutrácí peníze s kamarády nebo po hospodách, je věrný a co je důležité, ačkoliv jsem na něm finančně závislá, neboť jsem si zvolila kariéru maminky, nikdy jsem neměla pocit méněcennosti nebo pocit, že doma nerozhodujeme společně jak o penězích, tak o ostatním. Jsou samozřejmě věci, které nechávám na něm a také věci, které jsou v mé kompetenci. Možná si vybíráš takové muže, protože si neuvědomuješ vlastní velkou hodnotu, ale to je jen takový pohled zvenčí, nemusí být správný. Asi máš pravdu v tom, že muži, kteří se takto chovají, nemilují ženu ale jen sebe, jenže já mám pocit, že na začátku našeho vztahu jsem byli oba s manželem taky docela sobci plní sebelásky, ale snad jsme měli dobrý základ od rodičů nebo co, postupně jsme se změnili. Mě osobně také pomohla víra v Boha, ale to je jen moje osobní zkušenost, nechci ji generalizovat.
Předchozí