Madlenko,
Problem v diskusi s tebou je, ze naprosto nechapes pointu. Nevspominam se, jestli nekde jsem psala ze vsichni porodnici jsou spatne - jen ze ja bych do zadne v Cesku rodit nesla. Mam svoje kriteria ktera zcela racionalne umim vylozit, a ze nejaka Madlenka nekde byla nekde spokojena, to neznamena, ze tam budu spokojena ja. Navic Madlenka se zda velice podezrela tim, ze vetsinou absolutne nechape, o cem lidi se bavi, a svoji neschopnost to pochopit kompensuje tim, ze nazory tech ostatnich si vymysli. Ale o to nejde, mne se staci kouknout do statistickych vysledku prace porodnic, videt porodni sal a vedet par veci kolem.
A co se tyka toho jestli Lucka se otravi nebo neotravi, a ze pry se ma naucit v praxi na vlastnich chybach. Uz nekde jsem to psala, ale zopakuji pro tebe osobne. Jestli nektery z mych chytrych a empatickych synu prijde s tim, ze ulovil kote, vykoupal je, dal mu plinku a maslicku se zvonkem na ocasek, promluvim s nim velice vazne. Nebudu ho karat, jako nekaram Lucku, rozumim, ze deti maji pravo nevedet, ale reknu mu co na to rika evropske eticke citeni, zakony a jak se citi kote a jeho matka. Ze male kote je roztomile, ale neni na hrani, jeho potreby jsou jine. Mozna syn se na chvili urazi z jesitnosti, ale vazne se nemyslim, ze kvuli tomu z nej vznikne otraveny zapskly monstrum, ktery bude polivat kocky lihem a je podpalovat. Myslim, ze bude mi vdecny. Dokonce se myslim, ze to se nestane, protoze o te opravdove empatie synum se snazim vysvetlovat casto.
Předchozí