Nejsme tady od toho, abychom vychytavali slovicka, ale od toho, abychom o temetu diskutovali. Ja jsem sice psala, ze jsme navstivili psychiatra, ale taky jsem psala, z jakeho duvodu. Chce to jen cist pozorne. A taky jsem nepsala, ze jsme k psychiatrovi chodili i pote. Proste jsem tam byla z jineho duvodu, nez ma autorka a jen mi bylo receno to, co jsem uz tusila ja sama. Jako matka jsem za nejakou dobu zjistila, ze muj syn je trochu opozdeny, a ze neco neni O.K. k tomu jsem nepotrebovala vyklad psychiatra. Jsem zdravotni sestra. "dat dite do jesli" bylo jen doporuceni psychiatra na celou vec. Ja tak udelala, sla do prace a o vic se nestarala. A taky vim, ze jsem nic nezanedbala. Navic, do tech jesli bych dite dala tak jako tak. Tenkrat to proste tak fungovalo
ze kazda matka byla s ditetem doma cca do dvou let a sup s nim do jesli a do prace.
Co se tyce vety: matka sama nejlip pozna, jestli je jeji dite normalni ..... tak za tim si stojim. Mozna nektere matky nechteji videt, ani slyset, ale vetsina si sve dite hezky hycka a zna ho do puntiku. Spise naopak, mnohdy jsou matky az moc prepeclive a to pak honi po lekarich. Tim nemyslim, ze je to pripad autorky. Mozna ma k tomu duvod, ale na druhou stranu, proc dite trapit neustalym vysetrenim atd., kdyz je na to casu dost. Dite se vyviji do 6ti let veku - rec,vjem, osobnost, geneticke znaky podobnosti atd.)
Pokud jsi skutecne podle prezdivky psych. tak bys to mel vedet!!!
Nekdy je dobre min "nevrtat", nez neustale nahlodavat.
Znovu opakuji mou osvedcenou zkusenost - nechat dite, at se vyvine samo, at si samo najde cas ...ale nutit ho k necemu jenom proto, ze to chceme my, je naprosta volovina. Kazdy dobry detsky psychiatr Vam rekne" nenutte to dite do neceho, co nechce, ono si samo najde cesticku"
Předchozí