Terezo, obcansky kriticky postoj ke vsem kulturam kde ziji, nebo ke kterym ma citovy vztah, jaksi vyplyva z rodinne tradici, a z toho co jsem prozila v mladi. Ano, angazuji se vsude, ale poslednich trech let az politovanihodne moc casu venovala jsem porodnictvi v CR. Zapletla jsem se s tim tak, ze jsem mela otresny porodnicni zazitek, chtela jsem to pochopit, pak chtela jsem udelat neco, aby se alespon neco zmenilo, nazbirala jsem spoustu informaci, ktere ve verejne debate muzou byt uzitecne, a ted po podarenym porodu jaksi jsem si z minulosti vyrovnala, ale je mi lito zahodit ten znalostni kapital a pratelske vztahy, ktere jsem si tady vybudovala
.
Nejsem nejak na vetvi z porodnictvi v zadne zemi, kde ziji ci pochazim (se sluzbami porodniho domu v SRN byla jsem velice spokojena, ale se svoji PA jsme pomlouvaly porodnicke mravy o stosest).
Mam zazemi a vztah k CR i kdyz nevim kde budu zit pristi leta. Ale chapu, ze s identitou cizinky (coz vedle puvodu je jiz tak trochu stylizace) prvokuji.