Madelaine,
Ano veda neni absolutni, a zadny postup neni bez rizik. Nicmene medicina se stala evidence based relativne nedavno, takze soucasne doporuceni jsou davane na zaklade empiricky zpracovanych zkusenosti, coz drivejsi nebyly. To nekojeni, odepirani telesneho kontaktu byly cire dedukce pediatru chlapu. Vyvratilo je nahromazdene evidence.
Mi je opravdu naprosto jedno, jak jsi rodila a jak zachazis se svym miminem. Nepretvaruji si, a opakuji az do neslusnosti: tvuj zivot a zivoty tvych deti jsou mi ukradeny. Se nejedna vylozene o tyrani, takze vse je tvoje volba, kterou nemam problem respektovat. Nicmene az do te doby, kdyz domahani se svych zcela zakone nalezitych prav neoznacujes hysterickym projevem.
Chartou prav ditete nikdo nemusi mavat, ta je v Cesku zavazna jako i jine mezinarodni umluvy, ke kterym Cesko pristoupilo. Zakon o biomedicine take. Jsem rada, ze Lucka je ucena ho dodrzovat, i presto ze z jejiho clanku to vubec nevypadalo. Vzhledem tomu, ze stale rozsirena praze na FN je znama, a neinformovanost a nezajem zen o svoje prava z diskuse je naprosto zrejma, tohle tema je naprosto prinosne.
Jestli tady mlati nekdo kolem sebe, tak par zenkych se spatnym svedomim a neschopnosti stahnout svuj neobhajitelny nazor. Ale ja za jejich spatne pocity nemuzu.
Předchozí