| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kdo zná dítě nejlépe?

Jen pro informaci, ja popisovala sve zkusenosti s mym klukem, to neznamena, ze ho musi realizovat kdokoliv jiny. To byla jen ma rada.
Nedavno jsem cetla hezky clanek o nasich babickach versus nase deti. Psali tam taky o tom, pro jsou dnesni deti vice nemocne, nez tenkrat, proc dneska maminy s kazdou drobnosti utikaji k lekari atd. V minulosti nase babicky nechaly deti proste "prirode", nechaly je volne rust..... Neco jineho bylo, kdyz dite bylo opravdu nemocne. Neco na tom asi bude, protoze dodnes preziva hodne "babskych" rad nasich babicek a maminek, jak o deti pecovat, co jim davat, cim prikrmovat atd. Jen pro srovnani - kdyz ma dite zacpu, co dostane od lekare? Kapky, prip. nejaky nechutny caj. Co delaly nase babicky? Nastrouhaly jablko, pridaly trochu vice cukru, ktery podporuje u deti strevni funkci a jak si decka puchutnaly. Nebo uvarily cajik s fenyklem. Nebo radily prstem krouzit na brisku proti smeru hodinovych rucicek. Ja to praktikovala u svych kluku a pomaha to. Kdyz melo dite prujem? Co dostane dneska? Sirup, cerne uhli atd. FUJ. Drive - stacil vyvar z ryze, nastrouhana mrkev ci husta mrkvova stava. Aby dite dobre spalo? Davate mu Sunar, Feminar a ja nevim co dneska vsechno je. Kdysi stacil obycejny vyvar z vlocek smichat se sunarem a jaka to byla pochoutka, velice vyzivna a dite spalo celou noc. Pri sunaru se dite budi. Doktori to sice neradi slysi, protoze maji za to, ze z toho dite pribira, ale je to velky omyl. Porad se pisou ruzne knizky, jak krmit mimino, co davat v jednom mesici, ve dvou, ve trech atd., a proc? Drive davaly uz dvoumesicnim miminum krupicku pres dudlik, zredeny vanilkovy pudink, ovecne vlocky se sunarem, ovocne stavicky a taky se jim nic nestalo. Jsou zdrave. Ja jsem mym detem davala hned po prichodu z porodnice obycejne plnotucne mleko (tenkrat s cervenym pliskem), dvakrat prevarene a stacilo to. Zaden sunar, feminar, Eviko atd. Moje mamka dokonce mym detem, kdyz jim byly 3 mesice varila tzv. papku. Starsi rocniky jiste budou vedet, co to je. Kdyz jsem to rekla doktorce, mela se zblaznit. A dneska jsou kluci zdravi, vysoci, dobre staveni a hlavne - nejsou otyli, coz je mylny nazor pediatru.
A stejne to je i s nemocemi a s psychickym a telesnym vyvojem ditete. Radeji vrtat co nejmene, protoze kdyz navrtate, pak vrtate porad. Pak si rikate, co kdyby....takze znovu bezite do ordinace a zase se ptate. Doktori z toho maji pouze body a penize.

Ale tim nechci napadat Janu a jeji problem se Zabojkem, to, co udela je pouze jeji rozhodnuti...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.