Spousta lidí sice netuší jak to dokážeme, ale je to možné. Já jako chlap na dnešní poměry opravdu vydělávám směšné peníze - cca 14 000,- čistého. Jednak jsem dal přednost práci v místě domova (kvůli rodině a dojíždění), ale hlavně kvůli problémům s páteří, kdy mám fyzicku práci víceméně zakázanou - od toho se také pochopitelně odvíjí výše platu, protože bydlíme na vsi a ne ve městě, kde jsou (ne vždy výdělky trochu větší) . Ještě před třemi, čtyřmi lety jsem měl jako zdravý pomalu i dvakrát tolik, ale pracoval jsem třeba i šestnáct hodin denně a stejně všechno polkla stavba. Rekonstruujeme tak, že platíme pouze materiál a pokud to není vysloveně nutné, neberu si řemeslníky (nezvládl jsem pouze rozvod vody, topení a plynu a složitou tesařinu - vše ostatní jsem dělal sám a proto i ušetřil - ale taky si částečně dopomohl k tý páteři, jenže vysvětlit tvrdohlavýmu chlapovi, že ne všechno musí dokázat úplně sám je nadlidský výkon). Jde hlavně o to, že nemusíme mít vše, co ostatní kolem nás (naše 22 let staré auto jezdí i přes nějaké ty vrtochy stále a ještě chvíli bude muset). Novým autem a každoroční dovolenou u moře se sice chlubit nemůžeme, ale nemáme korunu dluhu.
Předchozí