No snad jsem tolik neřekl, ne
? Co je špatného na stanovení stupnice úspěšného rodiče ? Každý se přeci potřebujeme čas od času ujistit, jak na tom jsme a to lze prakticky pouze a jen porovnáním. Třeba se sousedem, jehož nezvedenci nám každý rok, jaksi neplánovaně, sklízí úrodu na zahradě (!!!), anebo třeba s Maceškou, která hledá (a nachází) cesty ve výchově i tam, kde my bychom už dávno zlomili hůl (nad nimi, či o ně...
). Stejnak jsem přesvědčen, že si v duchu každý nějaké to srovnání dělá, jen tak, samozřejmě, sám pro sebe, tak proč tomu nedat nějakou možnost vyjádření vlastní (ne)úspěšnosti ?
Nebuď taková, to nám přeci nemůžeš vzít
. A po zádech se klidně, myslím, plácat můžeš, ostatně já to dělám dnes a denně...
.
A jestli si tím trošku vylepším skóre, vyhlašuji tímto výchovný index MPK - čti Mecháčkův Průšvihový Koeficient - což by mohl být pro některé rodiče také zajímavý ukazatel, zvlášť mají-li potomstvo "poněkud méně vychovatelné"
!!! Myslím, že standardní hodnota by se měla pohybovat max. na 0,1 - 0,2 MPK, kdo dosáhne více jak 0,5, měl by si asi koupit větší rákosku
. Případné abonenty, s hodnotami 0,8 - 1,0 MPK rád uvítám v klubu zoufalců a na vyžádání vystavím členský průkaz (bude na něj 30% sleva k hospitalizaci v Bohnicích...
).