Předesílám, že jsem nepročítala vše úplně podrobně, ale snažila jsem se. Nikde v článku a ani v radách jsem nenašla zmínku o kojení....Jak je a jak na tom byla autorka s kojením? Naší čtvrtou holčičku jsem první dva měsíce neodložila z ruky a vlastně ani od prsa, nepomáhal šátek, babyvak ani cizí ruce, nešla do postýlky, do kočárku, spala jen u mě na rameni a to jen chvilkama a jinak prso, prso, prso.
Do půl roku to bylo totéž s tím, že šla odložit do kočárku. Ale noci trávila na prsu, většinu dne také. Musím říct, že se třemi staršími dětmi to bylo náročné. Dodnes je na mě nejvíc závislá, ale v roce už spala celou noc sama a bez kojení, byla navíc motoricky velmi šikovná a i když se do více než dvou let nedala někomu nechat na hlídání, tak se situace oproti prvnímu půlroku rapidně změnila.
Nemyslím proto, že permanentní chování a kojení je rozmazlování. Kromě občasných výbuchů pláče, když má pocit křivdy, je Janinka velmi spokojené dítko a dokonce ji vezmou do školky v necelých třech letech, protože je dostečně zralá a rozhodně na mě není v tomto směru závislá.
Přeju hodně síly a brzký obrat k lepšímu.
Předchozí