Jani, vesměs s tebou souhlasím, taky jsem šátkovací maniak, jenom si dovolím oponovat ohl toho že dítko do 8měs nemůže být tyranem. já myslím že může. nechci s tím zaměňovat potřebu být těsně u mámy, to respektuju a snažím se vyplňovat co to jde, právě šátkem, šátkujeme co to dá. ale myslím že mimísci jsou docela chytří tvorové a dobře poznají, jak na nás. moji kluci se rádi chovají (mám dvojčata), a je vidět kdy to potřebují a kdy se prostě chtějí nosit, jen tak, myslím jako když je položím, jsou hrozně nešťastní, pak je zvednu a ten vítězoslavný úsměv je tady :) jsou dva, takže už od miminka se museli naučit, že tu nebudu u nich hned, jak si řeknou, ale někdy musí počkat. Vašík se už teď v 7měs tak hrozně vzteká, není to pláč, ale vyloženě vztek že se mu něco nelíbí, nikdo ho teď nepochoval, musí jít spát protože maminka řekla apod. tím se fakt vydírat nenechám.
slyšela jsem názor, že malé miminko se nemůže rozmazlit, s tím bych i souhlasila, potřebuje těsný kontakt s matkou, neprogramovaně, ale zaroveň věřím v nastolování pevných a jasných hranic už od nejútlejšího věku (myslím tím věci jako rituály - mytí, papání, spaní ve své postýlce...).
možná budeš nesouhlasit, ale já jsem o tom fakt přesvědčená.
Předchozí